Bananowe placuszki, na śniadanie i kolację

Bananowe placuszki są czymś, co wspaniale smakuje na świeżo i ciepło ale jeszcze lepiej następnego dnia! Sprawdzą się na śniadanie, kolację i zdrową przekąskę. To jeden z moich ulubionych smaków – banan, cynamon, orzechy – mix idealny. Polane jogurtem i syropem z agawy albo miodem są prawdziwym rarytasem. I nigdy się nie nudzą.

Szybkie śniadania to ostatnio coś, w czym naprawdę jestem dobra! Nie ukrywam, że z moim nowym sprzętem idzie mi to niesłychanie łatwo. Tworzę najróżniejsze naleśniczki, placuszki i inne deserki zyskując sobie tym samym uznanie domowników i widoczny zachwyt. Proste dania są czasem najlepsze, nie urobi się człowiek a efekt lepszy od spodziewanego. Te placki są super bazą do wielu dań, można je przetrzymać w lodówce (jeśli cokolwiek zostanie z tej porcji;)

 

Bananowe placuszki Bananowe placuszki

 

 

 

Składniki na bananowe placuszki:

2 banany

2 jajka

200 ml mleka

200 g mąki( może być pół na pół pszenna z pełnoziarnistą)

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1 łyżeczka cynamonu

Banany blendujemy razem z resztą składników. Nakładamy delikatnie, wychodzą najlepiej na grillu elektrycznym z odpowiednią płytą Kuvings dedykowaną do placuszków. Są idealnie okrągłe i puszyste! W trakcie smażenia przewrócić na drugą stronę.

 

 

Bananowe placuszki Bananowe placuszki

Wpis powstał we współpracy z marką Kuvings

 

Klasyczne Pancakes

 

 

 

 

 

Powiązane wpisy
Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Website Protected by Spam Master


Korzystając z naszego serwisu akceptujesz ustawienia cookie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zamknij