Najlepszy strudel jabłkowy na ciepło!
Zbliża się weekend, to może coś dobrego na deser? Upieczemy coś?
O mamo! Ten strudel jabłkowy chodził za mną od tygodni! Szukałam sposobów na długie, ciemne wieczory. Takich ogrzewających, słodkich i rozpływających się w ustach. Coś takiego kruchego, wiecie, cienkie ciasto, jabłka, cynamon… MAM! Nie mogłam się oprzeć, przywołał mnie ten cudowny cynamonowy aromat i idealnie kruche ciasto. To prosta robota, szybka dość, łatwe wykonanie. Efekt ostatecznie przerósł moje oczekiwania bo nieskromnie stwierdziłam, że lepsze to niż kultowa szarlotka babci! Psst… Najlepszy efekt jest na ciepło. Zapiszcie sobie ten przepis koniecznie!
Przepis na strudel jabłkowy
Łatwiej się chyba nie da. To kruche ciasto wychodzi idealne, w nadzieniu można się zakochać a najlepiej smakuje na ciepło. Można podawać z lodami waniliowymi dla jeszcze lepszego efektu.